Frihet att välja

facebook fyrkantiginstagram fyrkantig

Mjöbäcks Entreprenad och Järngrinden vinner markanvisningstävling i Haninge.

Järngrinden och Mjöbäcks Entreprenad har vunnit en markanvisning i Haninge kommun vid Örnens väg. Det vinnande förslaget, Blomstra, har utarbetats i samarbete med arkitektfirman Krook och Tjäder och innehåller ca 200 lägenheter.
Läs mer om lediga tomter till salu i olika områden!

– Med omsorg för de små detaljerna, tidlösa material och klassiska grepp skapas en stadsmässighet som håller över tid. Här kan det sociala livet först gro och sedan blomstra, säger arkitekt Isak Heedman på Krook & Tjäder.

30 procent av bostäderna blir hyresrätter, resterande del bostadsrätter. De två bostadskvarteren anpassas till en urban, hållbar livsstil med naturliga träffpunkter för de boende och goda förutsättningar för att minimera bilanvändandet. Bland annat planeras för möjlighet till odling både i växthus och utomhus samt ett cykelkök.

– Vi är mycket nöjda över markanvisningen och med att Haninge kommun sett alla de goda kvaliteter som vi tillsammans utarbetat för såväl lägenheterna som gårdarna på Örnens väg. Förhoppningen är att detaljplanen blir klar under 2017, säger Mattias Bengtsson, projektansvarig på Mjöbäcks Entreprenad.

– Projektet är vårt första i Stockholmsregionen och vårt mål är att etablera oss som bostadsutvecklare här på samma sätt som vi gjort i Västsverige. I och kring Stockholm finns en intressant marknad där vi med vår stora erfarenhet kan utveckla attraktiva boendemiljöer, säger Markus Furby, projekt-­‐‑ och utvecklingschef på Järngrinden.

Haninge kommun ser positivt på att det finns ett stort intresse från olika exploatörer att utveckla nya bostadsområden i Haninge. Kommunen växer och fler bostäder med olika upplåtelseformer behövs.

– Haninge blir bättre när vi bygger och vi fortsätter att utveckla stadskärnan med målsättningen att erbjuda urbana kvaliteter invid vår fantastiska natur. Allt fler vill bygga och bo i Haninge och den höga efterfrågan på mark tillsammans med den politiska viljan att växa håller uppe byggtakten, säger Meeri Wasberg (S) kommunstyrelsens ordförande i Haninge.

– Haninge kommun har blivit en attraktiv partner för både näringsliv och byggföretag och vi har märkt ett rekordstort intresse från olika anbudsgivare under året. Vi har nu genomfört två markanvisningstävlingar under 2016 som har lockat över 60 anbudsgivare från olika investerare. Projektet på Örnens väg är ett spännande samarbete för båda parter, säger Peter Jemtbring, näringslivsdirektör i Haninge kommun.

 

För mer information, kontakta
Mjöbäcks Entreprenad AB, Mattias Bengtsson, projektansvarig. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Järngrinden AB, Karin Holmerin, marknadsansvarig. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


torg low

Senaste nytt

09-01-2018

Villavisning i Falkenberg

Välkommen på villavisning i Falkenberg.Lördagen den 13 januari kl.11-15 visar...

Läs mer

30-08-2017

Villavisning i Derome

Välkommen på villavisning i Derome.Söndagen den 10 september kl.11-15 visar...

Läs mer

18-08-2017

Virtuell bostadsvisning - Ängalyckan i Vellinge

I höst startar försäljningen av bostadsrättslägenheterna i Ängalyckan Redan nu kan...

Läs mer

14-06-2017

Säljstart hösten 2017 - Ängalyckan i Vellinge

Ängalyckan i Vellinge – bo där Skåne är som bäst! Vellinge...

Läs mer

23-05-2017

Mjöbäcks på Nordea Masters 1-4 juni

1-4 juni är det dags, då förvandlas Barsebäcks golfklubb till...

Läs mer

10-05-2017

Hasselbacken i Båstad - Lediga tomter

Försäljning pågår och vi har endast 6 tomter kvar! På sagolikt...

Läs mer

Till nyhetsarkivet »

blogg knapp

Bloggar och intervjuer där våra kunder berättar hur det är att bygga med Mjöbäcksvillan.

Romantiskt på landet eller modernt i stan? Här är några exempel från vår idébank av hus.

Välkommen att ta del av inspirerande interiörbilder. 

arkritat

Våra arkitekter hjälper dig utforma ditt drömhus.