faq_top_bild

Image
hero_4_solhojden.jpg

Solhöjden i Överlida

På Solhöjden bor ni med naturen runt husknuten. Uppskattar ni bad, fiske och långa naturpromenader i vacker miljö med direkt närhet till sjöarna stora- och lilla Hallången så är detta något för Er!

Tomterna som är ca 900 kvm ligger i ett privat, högt, fint och soligt läge. 

Här rekommenderar vi First Choice modellerna Classic Compact och 1.0 Classic som båda är yteffektiva och smart planerade hus som passar för såväl barnfamiljer som äldre par. Njut av ett stort kök och vardagsrum i en öppen och trevlig planlösning. Utrustat med stor funktionell tvättstuga gör det till mycket praktiska hus.

Ni har såklart möjlighet att välja en annan husmodell som passar era behov och önskemål bättre. Vill ni veta mer är ni välkomna att kontakta Fredric Lindgårde på 0795-85 06 22 eller fredric.lindgarde@mjobacks.se

Classic Compact - 3 RoK - 94 m²

1.0 Classic - 6 RoK - 138 m²

First Choice - Kök

Naturen

Motion och rekreation

Läget - Ljuset - Utsikten

Välkommen till Överlida

Överlida fungerar som servicecentra för den södra kommundelen, i tätorten bor ca 520 personer. Området är beläget intill länsväg 154 som även trafikeras med linjebussar. Överlida är en del av Trivselbygden. I den centrala delen finns flerbostadshus men småhusen dominerar starkt. I samhället finns bland annat en bank, bygdegård, blomsteraffär och skola för årskurserna 3-6. De lägre årskurserna finns i Mjöbäck, några kilometer söderut.

Näringslivet innefattar en mängd småföretag inom textil, verkstadsindustri, markentrepenörer och byggföretag. Med närhet, inom en timme, till större städer så som Borås, Göteborg, Falkenberg och Varberg, funkar det bra att pendla till arbete. Det finns också ett utbyggt fibernät som skapar goda möjligheter för hemarbete.

Överlida Camping utgör den största friluftsanläggningen i området. Där finns bl.a. möjlighet att spela padel, äventyrsgolf samt hyra kanot. Längs sjön Hallången finns ett anlagt motionsspår som också är belyst.

Överlida har ett aktivt föreningsliv och flertalet arrangemang anordnas varje år, så som Påskpromenad, ljuständning och cykelfest. Idrottsföreningen är aktiv med både mattcurling och bordtennis. Tillsammans med Mjöbäck görs bytidningen MÖT fyra gånger om året. Ett gemensamt herrfotbollslag finns i Mjöbäck, tillsammans med Överlida och Holsljunga - Högvads BK.

Kika in på Instagram #överlida #trivselbygden och förundras över den vackra landsbygden!

Här ligger Solhöjden